Tentoonstelling: The Rat Gazette - foto's door Arjan Schuitman

Gelijk met het verschijnen van het boek The Rat Gazette is in Het Natuurhistorisch in Rotterdam een tentoonstelling over het project geopend.

Vanwege de Covid-19 pandemie werd de publicatiedatum van het boek van 4 oktober 2020 al noodgedwongen verplaatst naar 12 december 2020 en pas ruim 6 maanden daarna is de tentoonstelling voor het publiek toegankelijk geweest (5 juni tot en met 12 september 2021).

Ruim 8000 bezoekers hebben van de tentoonstelling kunnen genieten. Voor diegene die helaas niet in de gelegenheid waren om de tentoonstelling te bezoek hier een impressie.

Naast het kenmerkende beeld van het ratje in de jurk zijn er 6 thema's vanuit het project in de tentoonstelling verwerkt: 

- showdier
- plaagdier
- museumobject
- speurdier
- huisdier
- delicatesse
- proefdier

Het Natuurhistorisch heeft de tentoonstelling met veel enthousiasme gebracht en het met raad en daad tot een succes gemaakt. De tentoonstelling is samengesteld en ontworpen door door Marc PrĂ¼st,  Bram Langeveld (conservator van Het Natuurhistorisch) en mijzelf.

De tentoonstelling bevatte ook een bijzondere vitrine met daarin de balgen (geprepareerde onderzoeksexemplaren) van 17 soorten ratten van het Genus Rattus. Deels afkomstig uit de eigen collectie van Het Natuurhistorisch en  deels beschikbaar gesteld door Naturalis uit Leiden.

De prachtige prints zijn gemaakt door Martin Zwaan

Het boek is nog steeds te koop via de locale boekhandel, via online winkels zoals Bol.com en natuurlijk via de uitgever

Ingan Tentoonstellingsruimte Van Roonzaal
Tentoonstellingmuur met beelden
Tentoonstellingsbord beschrijving project
Placeholder Picture
Plaagdier
Tentoonstellingsbord plaagdier
Museumobject
Tentoonstellingsbord museumobject
Rattenbalgen
Speurdier
Tentoonstellingbord speurdier
Showdier
Tentoonstellingsbord showdier
Huisdier
Tentoonstellingsbord huisdier
Delicatesse
Tentoonstellingsbord delicatesse
Proefdier
Tentoonstellingsbord proefdier