Boek The Rat Gazette.

Na ruim 10 jaar aan het project gewerkt te hebben was het tijd om mijn fascinatie voor de rat te delen en is er in het jaar van de rat 2020 het boek verschenen: The Rat Gazette

Het boek is een combinatie van mijn foto's, zelf geschreven verhalen en bijzondere bijdragen van rattenexperts en liefhebbers die ik onderweg ben tegengekomen. 

Hoofdstukken:
- Wat is precies een rat?
- Humaan einde voor ratten
- Kies!
- Showratten
- Speurratten
- Rat Park (stripverhaal)
- Ratten ethiek
- Mixed grill
- Ratten op het menu
- Ratten als huisdier
- Karni Mata rattentempel
- Honebana

De hoofdstukken worden afgewisseld door extra foto's en bijzondere wetenswaardigheden over de rat. In het hoofdstuk 'Ratten op het menu' staan ook 14 recepten die ik in de loop der jaren ben tegengekomen.

De artikelen in het boek zijn in het Engels. De meeste ruimte in het boek wordt ingenomen door foto's die ik gedurende het project gemaakt heb. Verhalen in het Nederlands zijn op deze site te vinden.

De afmetingen van het boek zijn 21 x 27 cm, telt 160 pagina's in Zwitserse binding zodat het boek helemaal plat opent om volledig van de verhalen en de foto's te kunnen genieten.

De omslag voelt bijzonder zacht aan en klapt uit om de tegenstellingen die ik ben tegengekomen goed te laten zien en de omslagband bevat natuurlijk de foto van het ratje in het jurkje.

Het ontwerp is gemaakt door Wout de Vringer, de edit gedaan door Marc PrĂ¼st en mijzelf en het boek is gepubliceerd bij Komma' uitgeverij in Den Haag.

Het boek is gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Omslag: Softy White 350 g/m2, Pagina's: Lessebo Design Smooth White 150 g/m2 voor mooie kleurenweergave. Het boek in in Nederland gedrukt door NPN Drukkers in Breda. ISBN: 978-90-831035-2-5 / NUR: 653

Het boek is te koop via de locale boekhandel, via online winkels zoals Bol.com en natuurlijk via de uitgever

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture